Viac informácií
Prijať všetky súbory cookie Prispôsobte si
Prijať vybrané súbory cookie

Kategórie

Úvodná stránka

Left Banner

Broskyňová galetka s Limoncellom

AD_4nXd223_jnXZNdE7LEl4385tlmc680FTlV1v84ZgdJvjcxoYYEyY4rqNJqesLK9fNEg9xFTf1XrIajw-DWRctnaNehlQXpuu97_Fw17JPblsDt1ghCoZFwJEW09nPw3XQ3kmn_trm6SC_IoCihZHx9Ry73zSk?key=VSaIj5VCRzAZgnrRUBFWPA

CESTO:

350g hladká múka

25g mandľová múka (najemno pomleté mandle)

80g práškový cukor

1g kypriaci prášok (cca ¼ čajovej lyžičky)

270g studené maslo

60ml studená voda

1 malé vajíčko na potretie cesta



NÁPLŇ:

Cca 800g broskyne

20g vanilkový cukor

30g trstinový cukor

100g hustý broskyňový/marhuľový džem

55ml Limoncello likér

20g plátky mandlí

5-6 kvapiek mandľová aróma

AD_4nXc7I4glOhyDVdCiALqFK-t3FdFPFp2lYRmh1jnQX1BKXArJB8mXGzq5aH7v4gPmzMmC8t8piwp-5yLa0M8VpPZBOSctwZYtd1ihHhHez3wSwcT87aEPvXDSUhonXZ8V3vecmsJyVwCADCJfQQbfc6e8soI?key=VSaIj5VCRzAZgnrRUBFWPA

Do misy od robota (alebo môžeme aj ručne) pridáme obe múky, práškový cukor, kypriaci prášok a poriadne premiešame. Následne pridáme studené maslo nakrájané na kocky a rýchlo vypracujeme cesto, ktoré má konzistenciu jemnej mrveničky. Nakoniec pridáme studenú vodu a vypracujeme cesto. Pokiaľ používame kuchynský robot, použijeme “K“ metlu. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke odpočívať aspoň ½ hodinu.

Rúru vyhrejeme na 180°C. Po vychladení cesto rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na obdĺžnik veľkosti 30x40 cm. Zahneme okraje tak, aby nám vznikol vyvýšený okraj. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom, stred cesta popicháme vidličkou a dáme piecť na 10 minút. Následne vyberieme cesto. Poukladáme nahusto mesiačiky broskýň, tie posypeme zmesou vanilkového a hnedého cukru. Dáme piecť na ďaľších 25-30 minút, pokiaľ pokraje nie sú krásne zlatisté. Približne v polovici pečenia posypeme broskyne plátkami mandlí. Ak by sme ich dali na broskyne hneď , veľmi by zhnedli. V malom hrnčeku zmiešame džem s Limoncellom a túto zmes spolu prehrejeme. Odstavíme a pridáme mandľovú arómu. Keď už máme okraje krásne zlatisté, vyberieme galetku z trúby a broskyne potrieme hrubou vrstvou džemu a Limoncella. Galetku vrátime do trúby na cca 5-6 minút , no zmeníme režim pečenia na “gril“. Táto zmes vytvorí na broskyniach krásnu glazúru a dodá galetke neodolateľnú chuť.

DOBRÚ CHUŤ

Posted in: Recepty

Leave a comment

Zmena nastavení súborov cookie