Cestoviny
Cestoviny sú jedlo z nekysnutého cesta, pomocou múky, vody a prípadne vajec. Vznik cestovín sa datuje ešte do doby pred našim letopočtom a vyrábali sa doma, no až v 17. storočí sa ich výroba začala presúvať aj do továrni. Prvé továrne na cestoviny vznikli v Taliansku.
Hlavnými surovinami sú pšeničná múka a voda, prípadne vajcia. Záleží od druhu. Sú skvelým zdrojom sacharidov. Cestoviny vyrobené z celozrnnej múky obsahujú navyše aj vitamín B a minerály, cestoviny s obsahom vajec zasa vitamín A.
Hrubé odhady uvádzajú že existuje viac ako 350 druhov cestovín, pritom každý určený na iný typ jedla.
V našej ponuke nájdete množstvo druhov cestovín, takže si takmer každý príde na to svoje. Ponúkame rôzne druhy od tých najznámejších až po tie ktoré len čakajú na „objavenie“ a tak isto sa snažíme ponúkať čo najväčšie množstvo značiek. Od globálne známych až po výrobky regionálnych cestovinárni.