Oleje a octy
Taliansko je preslávenou krajinou vďaka svojej kulinárskej, no i kultúrnej histórií. Je producentom svetovo oceňovaných olivových olejov a octov. V našej ponuke nájdete rôzne druhy olejov a octov. Od tých „obyčajných“, cez ochutené oleje, extra panenský olivový olej najvyššej kvality, glazúry, až po vínne či balzamikové octy ktoré by mali tvoriť neodmysliteľnú súčasť každej kuchyne.
Extra panenský olivový olej je olivový olej najvyššej kvality, lisovaný za studena čiže pri teplote do 50°C. Acidita, teda voľná kyslosť nesmie presiahnuť 0,8 percenta.
Balzamikový ocot je špeciálne upravované, zahusťované a dlhodobo fermentované víno, ktoré je vínnym octom iba doplnené. Pravé „Aceto balsamico tradizionale di Reggio Emilia“ alebo „Aceto balsamico tradizionale di Modena“ môžu mať na svojich etiketách iba výrobky ktoré spĺňajú prísne kritéria tradičných výrobných postupov. Označenie je chránené talianskym zákonom, no aj zákonom európskej únie.