U objednávok po 17.12.2024 negarantujeme dodanie tovaru do vianoc.



Viac informácií
Prijať všetky súbory cookie Prispôsobte si Prijať vybrané súbory cookie

Kategórie

Úvodná stránka

Krevetové cestoviny s omáčkou z pečených paradajok a čili

Diablov brat alebo omáčka Fratello del diavolo.


Ak máte radi cesnak a čili, potom je to pre vás. Fra Diavolo je v taliančine známa ako brat diabla a podľa svojho názvu je to ostré a pikantné jedlo. Množstvo chilli je znížené na prijateľnú mieru. To umožňuje stále cítiť príjemnú štipľavosť čili a zároveň aj cítiť chuť vína. Ak ste kuchár, tak si ho samozrejme pripravte podľa seba.

Zložky:
17oz - 400g bucatini (špagety)
17oz - 400g očistených zelených kreviet
2 PL paradajkového pretlaku
2 lyžičky oregana
1 lyžička sušených čili vločiek
½ šálky suchého bieleho vína
Hrsť petržlenovej vňate

Na omáčku
28oz - 800g zmiešaných cherry paradajok (4 malé balenia)
4 strúčiky cesnaku
1 červená cibuľa
3 jemné chilli papričky
¾ šálky olivového oleja


Kroky:

 Krok 1
Predhrejte rúru na 400 °F - 200 °C.

 Krok 2
Do misky dajte cherry paradajky, roztlačené strúčiky cesnaku, šalotku, očistené chilli papričky a olivový olej. Miešajte, kým sa všetka zelenina nepokryje. Vložte do panvice na pečenie, kým mierne nezhnedne, 20 - 25 minút. Po opečení vložte všetky prísady do vysokorýchlostného mixéra a rozmixujte ich do hladka. Odložte bokom na neskôr.

 Krok 3
Očistené krevety (krevety) vložte do malej misky s trochou olivového oleja, posypte čili vločkami a hádžte, kým nie sú obalené z každej strany. Odstavte.

 Krok 4
Do veľkého hrnca dajte vodu na cestoviny, priveďte ju do varu a potom ju osoľte. Po zovretí pridáme cestoviny bucatini a uvaríme ich al dente.

 Krok 5
Veľkú panvicu postavte na vysoký oheň, pridajte 3 PL olivového oleja a priveďte ju na prskajúcu teplotu. Pridajte krevety a z každej strany ich opečte dohneda, posypte trochou oregana. Vyberte z panvice a odložte na teplé miesto. Do panvice pridajte prelisovaný cesnak, podlejte bielym vínom. Pridajte opečenú paradajkovú omáčku, paradajkový pretlak. Pridáme scedené cestoviny, vrátime krevety a trochu nasekanej petržlenovej vňate, dobre premiešame a ihneď podávame.

Posted in: Recepty

Leave a comment

Zmena nastavení súborov cookie