- Vianoce 24
- Cestoviny
- Cukor a sladidlá
- Cukríky
- Čaj
- Čipsy a slaný snack
- Čokoláda a kakao
-
Drogéria
- Instantné polievky a krémy
- Káva
- Konzervované produkty
- Koreniny, bylinky a dochucovadlá
- Marmelády. med a krémy
- Múka a pečenie
- Na varenie a pečenie
-
Nealko nápoje
- Omáčky, dresingy a nátierky
- Oleje a octy
- Paradajky, pestá a hotové omáčky
- Pečivo, knäckerbroty, krekry
- Polenta
- Rastlinné nápoje
- Ryža
- Strukoviny a zelenina
- Špeciálna kuchyňa
-
Sušienky, mueali a cereálie
- Torty a zákusky
- Tuniak, ryby a konzervované mäso
-
Víno a prosecco
- Veľkoobchod B2B
-
MenuBack
-
Potraviny
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kamutové
-
-
-
Špaldové
-
-
-
Ostatné
-
-
-
Cukrovinky, sladké
-
-
Káva, čaj, nápoje
-
-
Pečivo, slané pochutiny
-
-
-
-
-
-
Múka, ryža, polenta
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Drogéria, domácnosť
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
- BEZLEPKOVÉ
- bez laktózy
- BIO
- vegan
Kategórie
Úvodná stránka
-
- Cestoviny
- Múka a pečenie
- Ryža
- Polenta
- Špeciálna kuchyňa
- Instantné polievky a krémy
- Koreniny, bylinky a dochucovadlá
- Omáčky, dresingy a nátierky
- Paradajky, pestá a hotové omáčky
- Konzervované produkty
- Strukoviny a zelenina
- Tuniak, ryby a konzervované mäso
- Oleje a octy
- Káva
- Čaj
- Víno a prosecco
- Šumivé vína
- Víno
- Nealko nápoje
- Rastlinné nápoje
- Pečivo, knäckerbroty, krekry
- Sušienky, mueali a cereálie
- Čipsy a slaný snack
- Čokoláda a kakao
- Cukríky
- Marmelády. med a krémy
- Cukor a sladidlá
- Na varenie a pečenie
- Drogéria
- Torty a zákusky
- Vianoce 24
- Black Friday
- BEZ LEPKU
- BEZ CUKRU
- BEZ LAKTÓZY
- BIO
- VEGAN
- Cestoviny
Krevetové cestoviny s omáčkou z pečených paradajok a čili
Diablov brat alebo omáčka Fratello del diavolo.
Ak máte radi cesnak a čili, potom je to pre vás. Fra Diavolo je v taliančine známa ako brat diabla a podľa svojho názvu je to ostré a pikantné jedlo. Množstvo chilli je znížené na prijateľnú mieru. To umožňuje stále cítiť príjemnú štipľavosť čili a zároveň aj cítiť chuť vína. Ak ste kuchár, tak si ho samozrejme pripravte podľa seba.
Zložky:
17oz - 400g bucatini (špagety)
17oz - 400g očistených zelených kreviet
2 PL paradajkového pretlaku
2 lyžičky oregana
1 lyžička sušených čili vločiek
½ šálky suchého bieleho vína
Hrsť petržlenovej vňate
Na omáčku
28oz - 800g zmiešaných cherry paradajok (4 malé balenia)
4 strúčiky cesnaku
1 červená cibuľa
3 jemné chilli papričky
¾ šálky olivového oleja
Kroky:
Krok 1
Predhrejte rúru na 400 °F - 200 °C.
Krok 2
Do misky dajte cherry paradajky, roztlačené strúčiky cesnaku, šalotku, očistené chilli papričky a olivový olej. Miešajte, kým sa všetka zelenina nepokryje. Vložte do panvice na pečenie, kým mierne nezhnedne, 20 - 25 minút. Po opečení vložte všetky prísady do vysokorýchlostného mixéra a rozmixujte ich do hladka. Odložte bokom na neskôr.
Krok 3
Očistené krevety (krevety) vložte do malej misky s trochou olivového oleja, posypte čili vločkami a hádžte, kým nie sú obalené z každej strany. Odstavte.
Krok 4
Do veľkého hrnca dajte vodu na cestoviny, priveďte ju do varu a potom ju osoľte. Po zovretí pridáme cestoviny bucatini a uvaríme ich al dente.
Krok 5
Veľkú panvicu postavte na vysoký oheň, pridajte 3 PL olivového oleja a priveďte ju na prskajúcu teplotu. Pridajte krevety a z každej strany ich opečte dohneda, posypte trochou oregana. Vyberte z panvice a odložte na teplé miesto. Do panvice pridajte prelisovaný cesnak, podlejte bielym vínom. Pridajte opečenú paradajkovú omáčku, paradajkový pretlak. Pridáme scedené cestoviny, vrátime krevety a trochu nasekanej petržlenovej vňate, dobre premiešame a ihneď podávame.
Súvisiace články
-
Publikované do:Talianske špagety ComfortTalianske špagety Comfort s chrumkavou pancettou a pikantnou paradajkovou omáčkouČítaj viac
-
Publikované do:Talianska sekanáTalianska sekaná Tvoja rodina si zamiluje tento twist na klasiku Nikdy som nebol fanúšikom sekanej (polpettone),...Čítaj viac
-
Publikované do:Taliansky plochý chliebTaliansky plochý chlieb známy aj ako Piadina, vyrobíme si ho celý od začiatku. Piadina je druh talianskeho plochého...Čítaj viac
Leave a comment