- Vianoce 24
- Cestoviny
- Cukor a sladidlá
- Cukríky
- Čaj
- Čipsy a slaný snack
- Čokoláda a kakao
-
Drogéria
- Instantné polievky a krémy
- Káva
- Konzervované produkty
- Koreniny, bylinky a dochucovadlá
- Marmelády. med a krémy
- Múka a pečenie
- Na varenie a pečenie
-
Nealko nápoje
- Omáčky, dresingy a nátierky
- Oleje a octy
- Paradajky, pestá a hotové omáčky
- Pečivo, knäckerbroty, krekry
- Polenta
- Rastlinné nápoje
- Ryža
- Strukoviny a zelenina
- Špeciálna kuchyňa
-
Sušienky, mueali a cereálie
- Torty a zákusky
- Tuniak, ryby a konzervované mäso
-
Víno a prosecco
- Veľkoobchod B2B
-
MenuBack
-
Potraviny
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kamutové
-
-
-
Špaldové
-
-
-
Ostatné
-
-
-
Cukrovinky, sladké
-
-
Káva, čaj, nápoje
-
-
Pečivo, slané pochutiny
-
-
-
-
-
-
Múka, ryža, polenta
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Drogéria, domácnosť
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
- BEZLEPKOVÉ
- bez laktózy
- BIO
- vegan
Kategórie
Úvodná stránka
-
- Cestoviny
- Múka a pečenie
- Ryža
- Polenta
- Špeciálna kuchyňa
- Instantné polievky a krémy
- Koreniny, bylinky a dochucovadlá
- Omáčky, dresingy a nátierky
- Paradajky, pestá a hotové omáčky
- Konzervované produkty
- Strukoviny a zelenina
- Tuniak, ryby a konzervované mäso
- Oleje a octy
- Káva
- Čaj
- Víno a prosecco
- Šumivé vína
- Víno
- Nealko nápoje
- Rastlinné nápoje
- Pečivo, knäckerbroty, krekry
- Sušienky, mueali a cereálie
- Čipsy a slaný snack
- Čokoláda a kakao
- Cukríky
- Marmelády. med a krémy
- Cukor a sladidlá
- Na varenie a pečenie
- Drogéria
- Torty a zákusky
- Vianoce 24
- Black Friday
- BEZ LEPKU
- BEZ CUKRU
- BEZ LAKTÓZY
- BIO
- VEGAN
- Cestoviny
Talianska sekaná
Priprava
15 minút
Varenie
40 minút
Porcii
2 ľudia
...
...
Ingrediencie
1,5x - 700 g mletého hovädzieho mäsa (20 % tuku)
10,5x- 300 g mletého bravčového mäsa (15 % tuku)
Soľ a korenie
½ šálky mlieka
3 veľké plátky hnedého chleba bez kôrky
1 stredne veľká strúhaná mrkva
4x - 120g šampiňónov (približne 4 veľké)
2 šalotky
2 veľké strúčiky cesnaku rozdrvené
1 lyžička sušeného oregana
½ lyžičky čerstvého alebo sušeného rozmarínu
...
3x- 90g strúhaného syra pecorino (1 šálka)
½ šálky nasekanej petržlenovej vňate
2 celé vajcia (veľké)
7x- 200 g pancetty na pásiky, asi 34 kusov
10x - 290g syra Mozzarella
Na omáčku
Čerstvé lístky bazalky
Omáčka Marinara
Postup:
Krok 1:
Z chleba odstráňte kôrku, roztrhajte omrvinky a namočte ich do mlieka, odložte bokom.
Krok 2:
Do misky na miešanie pridajte zmiešané mleté mäso, soľ a korenie, chlieb namočený v mlieku (mlieko vytlačte). Pridajte nastrúhanú mrkvu, nastrúhané huby, nadrobno nakrájanú šalotku, pretlačený cesnak, sušené oregano, nadrobno nakrájaný rozmarín, nastrúhaný syr pecorino, nasekanú petržlenovú vňať a dve celé vajcia. Rukami dobre premiešajte.
Krok 3:
Na čistú pracovnú plochu položte jeden alebo dva prekrývajúce sa veľké listy potravinovej fólie. Naň položte dva prekrývajúce sa rady pancetty na šírku. Uistite sa, že druhý rad pancetty prekrýva prvé rady. Krok opakujte, kým nie je hotový.
Krok 4:
Do stredu a na vrch pancetty položte zmes na sekanú. Jemne ju vyrovnajte do tvaru obdĺžnika. Pozdĺž stredovej línie mäsa položte nakrájané tyčinky syra mozzarella. Mäso preložte späť cez syr do veľkého klátu, v ktorého strede je syr. Dbajte na to, aby nevznikali medzery.
Krok 5:
Zdvihnite jednu stranu potravinovej fólie a oviňte pancettu okolo celej sekanej. Zopakujte to aj s druhou stranou, pevne ju zrolujte a konce stočte. Znova zabaľte do kuchynskej fólie, aby bola rolka pevnejšia. Uložíme do chladničky aspoň na 2 až 3 hodiny. Ideálne cez noc.
Krok 5:
Pečte v predhriatej rúre 60 - 80 minút pri teplote 350 °F - 180 °C. kým nie je prepečený a zvonka chrumkavý. (V mojej konvektomate bolo 60 minút viac ako dosť.)
Krok 6:
Po upečení vyberte sekanú z rúry a nechajte ju 20-30 minút odpočívať. Odstrihnite špagát a nakrájajte ju na porcie.
Krok 7:
Podávajte s paradajkovou omáčkou Marinara zmiešanou s čerstvo natrhanými lístkami bazalky. Ozdobte čerstvým rozmarínom.
Súvisiace články
-
Publikované do:Inšpirujte sa najchutnejšimi talianskymi Ravioli.Ravioli sú jedným z najznámejších druhov talianskych plnených cestovín a sú obľúbené pre svoju rozmanitosť a chuť.Čítaj viac
-
Publikované do:Talianske špagety ComfortTalianske špagety Comfort s chrumkavou pancettou a pikantnou paradajkovou omáčkouČítaj viac
-
Publikované do:Taliansky plochý chliebTaliansky plochý chlieb známy aj ako Piadina, vyrobíme si ho celý od začiatku. Piadina je druh talianskeho plochého...Čítaj viac
Leave a comment