Viac informácií
Prijať všetky súbory cookie Prispôsobte si
Prijať vybrané súbory cookie

Kategórie

Úvodná stránka

Left Banner

Talianska sekaná

Tvoja rodina si zamiluje tento twist na klasiku
Nikdy som nebol fanúšikom sekanej (polpettone), nie je to nič pre mňa. Ale toto je iný príbeh!
Talianska sekaná obalená v pancette je jedlo, ktoré určite poteší každého milovníka talianskej kuchyne. Talianska sekaná sa pripravuje zo zmesi hovädzieho a bravčového mäsa, zeleniny a niekoľkých tajných prísad, vďaka ktorým je šťavnatá a veľmi chutná. Potom sa zabalí do pancetty a varí sa, kým nie je veľmi šťavnatá a zvonka chrumkavá.
Táto verzia sa trochu podobá na arancini, pričom obsahuje malý kúsok syra mozzarella, ktorý vyteká zo stredu. Tento recept sa určite stane obľúbeným rodinným jedlom pre milovníkov mäsovej sekanej aj pre ostatných. Ideálne na sviatočné obdobie a na ohromenie vašich hostí!
Ja ju mám najradšej s maslovými opekanými zemiakmi a zelenou zeleninou, napríklad so zelenou fazuľkou alebo špargľou. Môžete ju však podávať aj so šalátom.
Vychutnajte si taliansku sekanú obalenú v pancette so svojimi priateľmi a rodinou ešte dnes.

Priprava

15 minút

Varenie

40 minút

Porcii

2 ľudia

...

...

Ingrediencie

1,5x - 700 g mletého hovädzieho mäsa (20 % tuku)

10,5x- 300 g mletého bravčového mäsa (15 % tuku)

Soľ a korenie

½ šálky mlieka

3 veľké plátky hnedého chleba bez kôrky

1 stredne veľká strúhaná mrkva

4x - 120g šampiňónov (približne 4 veľké)

2 šalotky

2 veľké strúčiky cesnaku rozdrvené

1 lyžička sušeného oregana

½ lyžičky čerstvého alebo sušeného rozmarínu

...

3x- 90g strúhaného syra pecorino (1 šálka)

½ šálky nasekanej petržlenovej vňate

2 celé vajcia (veľké)

7x- 200 g pancetty na pásiky, asi 34 kusov

10x - 290g syra Mozzarella

Na omáčku

Čerstvé lístky bazalky

Omáčka Marinara

Postup:

Krok 1:

Z chleba odstráňte kôrku, roztrhajte omrvinky a namočte ich do mlieka, odložte bokom.

Krok 2: 

Do misky na miešanie pridajte zmiešané mleté mäso, soľ a korenie, chlieb namočený v mlieku (mlieko vytlačte). Pridajte nastrúhanú mrkvu, nastrúhané huby, nadrobno nakrájanú šalotku, pretlačený cesnak, sušené oregano, nadrobno nakrájaný rozmarín, nastrúhaný syr pecorino, nasekanú petržlenovú vňať a dve celé vajcia. Rukami dobre premiešajte.

Krok 3:

Na čistú pracovnú plochu položte jeden alebo dva prekrývajúce sa veľké listy potravinovej fólie. Naň položte dva prekrývajúce sa rady pancetty na šírku. Uistite sa, že druhý rad pancetty prekrýva prvé rady. Krok opakujte, kým nie je hotový.

Krok 4: 

Do stredu a na vrch pancetty položte zmes na sekanú. Jemne ju vyrovnajte do tvaru obdĺžnika. Pozdĺž stredovej línie mäsa položte nakrájané tyčinky syra mozzarella. Mäso preložte späť cez syr do veľkého klátu, v ktorého strede je syr. Dbajte na to, aby nevznikali medzery.


Krok 5: 

Zdvihnite jednu stranu potravinovej fólie a oviňte pancettu okolo celej sekanej. Zopakujte to aj s druhou stranou, pevne ju zrolujte a konce stočte. Znova zabaľte do kuchynskej fólie, aby bola rolka pevnejšia. Uložíme do chladničky aspoň na 2 až 3 hodiny. Ideálne cez noc.


Krok 5: 

Pečte v predhriatej rúre 60 - 80 minút pri teplote 350 °F - 180 °C. kým nie je prepečený a zvonka chrumkavý. (V mojej konvektomate bolo 60 minút viac ako dosť.)


Krok 6: 

Po upečení vyberte sekanú z rúry a nechajte ju 20-30 minút odpočívať. Odstrihnite špagát a nakrájajte ju na porcie.


Krok 7: 

Podávajte s paradajkovou omáčkou Marinara zmiešanou s čerstvo natrhanými lístkami bazalky. Ozdobte čerstvým rozmarínom.

Posted in: Recepty

Leave a comment

Zmena nastavení súborov cookie