Viac informácií
Prijať všetky súbory cookie Prispôsobte si
Prijať vybrané súbory cookie

Kategórie

Úvodná stránka

Left Banner

Taliansky ramen

Kto by nemal rád dobrý ramen, vlastne by som ho mohol jesť každý deň!  Tento recept je pripravený v talianskom štýle, s použitím jednoduchých čerstvých surovín.  Najlepšie je pripraviť si vlastný kurací vývar, aby ste získali tú krásnu chuť a prirodzenú tmavú farbu. Aby ste to dosiahli, musíte rozbiť celé kurča a zvyšok jatočného tela nakrájať.  Stehná si nechajte na iný recept a použite len prsia.  Dbajte na to, aby ste ho v hrnci pekne opražili, ale nepreháňajte to, ľahko sa pripáli.  Cibuľu tiež trochu skaramelizujte, potom hrniec odkalte vodou.  S pridávaním ďalších ingrediencií, okrem bobkového listu, si nerobte starosti.Použite čerstvé huby, ktoré máte radi, a musíte použiť sušené hríby, tie naozaj zintenzívnia chuť.  Nevynechávajte ani sardely, aj keď nie ste ich fanúšikmi, v skutočnosti ich necítite a zvýraznia chuť.Vajíčka uvarte podľa vlastnej chuti, ale ideálne je, ak sú v strede mäkké.  Špagety môžete použiť akékoľvek, najlepšie sú však trochu tenšie, napríklad capellini.Cherry paradajky nie je potrebné variť a 30 sekúnd stačí, ak brokolicu rozdelíte na štvrtiny.   Chcete, aby boli trochu chrumkavé.Tento recept vystačí na štyri porcie, ale ja by som ho zdvojnásobila!  Aj na druhý deň chutí lepšie!  Vychutnajte si môj ramená na taliansky spôsob.

Priprava

20 minút

Varenie

50 minút

Porcii

2 ľudia

...

...

Ingrediencie

4 lyžice olivového oleja

1 celé kurča (alebo 2 kuracie prsia)

1 hnedá cibuľa nakrájaná na kocky

1 stonka zeleru, nakrájaná na kocky

1 stredne veľká mrkva nakrájaná na kocky

1 lyžička štipľavých čili vločiek

¼ lyžičky sušeného tymiánu alebo 2-3 vetvičky

3 filé zo sardely

2 strúčiky cesnaku

7 šálok kuracieho vývaru (alebo si ho pripravte)

4 varené vajcia (6 minút)

...

200 g tenkých špagiet (capellini)

½ šálky cherry paradajok

7oz -200g brokolice

7oz -200g šampiňónov

½ šálky sušených hríbov Porcini

1 hrsť petržlenových listov (nasekaných)

Na kurací vývar 7 šálok

1 kuracie telo

1 hnedá cibuľa

1 bobkový list

Postup:

Krok 1:

 Na prípravu vývaru pridajte do veľkého hrnca na vysokú teplotu 2 PL olivového oleja, po zohriatí pridajte nakrájané kuracie mäso a varte ho po celej ploche, kým nezhnedne.  Pridajte nahrubo nakrájanú hnedú cibuľu a varte, kým trochu neskaramelizuje, zalejte 8 šálkami vody a pridajte bobkové listy. Jemne varte 45 minút na miernom ohni.  Sceďte a odložte bokom.

Krok 2: 

Mrkvu ošúpeme a nakrájame na drobné kocky.  Stonkový zeler a cibuľu nakrájajte nadrobno .vo veľkom hrnci na strednom ohni pridajte dve polievkové lyžice olivového oleja.  Pridajte cibuľu, zeler, mrkvu, čili vločky, tymián, ančovičky a cesnak a poduste ich do mäkka.  Pridajte kurací vývar, sušené šampiňóny, čerstvé nakrájané huby, osoľte a 15 minút mierne varte. Potom pridajte celé kuracie prsia a varte 12 minút.

Krok 3:

Medzitým si dajte variť osolenú vodu na cestoviny.  Po osolení uvarte špagety al dente.  Ak sú uvarené skôr, najlepšie je ich scediť a osviežiť pod studenou vodou.  Tesne pred podávaním ich 10 sekúnd ohrievajte v horúcej vode.

Krok 4: 

Vajcia uvarte tak, že ich vložíte do hrnca s vriacou vodou na 6 minút.  Po uvarení preložte scedené vajcia do misky so studenou vodou.  Po niekoľkých minútach vajcia ošúpte.


Krok 5: 

Vyberte kuracie prsia a pomocou dvoch vidličiek rozdrvte kuracie mäso.


Krok 6: 

Rozdelenú a nakrájanú brokolicu pridajte do vývaru 30 sekúnd pred podávaním.  Podávajte vo veľkých miskách, na jednu tretinu pridajte cestoviny, na druhú tretinu kuracie mäso. Pridajte niekoľko nakrájaných cherry paradajok a vajce prekrojené na polovicu.  Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.  Podávajte vidličkou a polievkovou lyžicou.

Posted in: Recepty

Leave a comment

Zmena nastavení súborov cookie