Viac informácií
Prijať všetky súbory cookie Prispôsobte si
Prijať vybrané súbory cookie

Kategórie

Úvodná stránka

Left Banner

Talianske špagety Comfort

s chrumkavou pancettou a pikantnou paradajkovou omáčkou
Pohodové jedlo na báze paradajok, ktoré si zamilujete! Podobne ako cestoviny Amatriciana, ale s použitím pancetty a parmezánu. V tomto recepte sa pancetta používa ako tuk na vytvorenie tohto lahodného chuťového základu. Pridáva sa tiež cesnak, šalotka, čili a trocha bylinky oregano. Petržlenová vňať dodáva pokrmu sviežosť. Veľmi jednoduchý pokrm, ktorý pripravíte za pár minút s fantastickým výsledkom. Ďalšie jednoduché jedlo v talianskom štýle, ktoré dokazuje, že na fantastické jedlo nepotrebujete veľa času a surovín.

Priprava

10 minút

Varenie

20 minút

Porcii

2 ľudia

...

...

Ingrediencie

    • 9x- 250 g fettuccini

      Extra panenský olivový olej

      ½ lyžičky čili vločiek

      2 strúčiky cesnaku, mleté

      1 citrón (kôra a šťava)

  • ½ šálky - 110 g masla

    ½ šálky jemne nastrúhaného syra Pecorino

    Soľ a čierne korenie podľa chuti

    Plná ruka čerstvej nahrubo nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

Krok 1:

Na cestoviny uvarte osolenú vodu a cestoviny uvarte menej ako al dente. Jednu šálku vody na cestoviny si nechajte bokom.

Krok 2: 

Na panvici na miernom ohni pridajte olivový olej, pridajte čili a najemno nastrúhaný cesnak a jemne opečte. Pridajte citrónovú šťavu spolu s kôrou.

Krok 3:

Medzitým nastrúhajte syr a nasekajte petržlenovú vňať.

Krok 4: 

Keď sú uvarené cestoviny takmer al dente (o kúsok menej), scedíme ich a pridáme priamo do panvice. Pridajte pol šálky vody na varenie cestovín. Dochuťte soľou a korením. Vmiešajte kúsky masla, kým sa pekne neobalia. Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Krok 5: 

Pridajte nastrúhaný syr Pecorino, dobre premiešajte a ihneď podávajte vždy na veľmi teplých tanieroch.

Posted in: Recepty

Leave a comment

Zmena nastavení súborov cookie