- Black Friday
- Vianoce 24
- Cestoviny
- Cukor a sladidlá
- Cukríky
- Čaj
- Čipsy a slaný snack
- Čokoláda a kakao
-
Drogéria
- Instantné polievky a krémy
- Káva
- Konzervované produkty
- Koreniny, bylinky a dochucovadlá
- Marmelády. med a krémy
- Múka a pečenie
- Na varenie a pečenie
-
Nealko nápoje
- Omáčky, dresingy a nátierky
- Oleje a octy
- Paradajky, pestá a hotové omáčky
- Pečivo, knäckerbroty, krekry
- Polenta
- Rastlinné nápoje
- Ryža
- Strukoviny a zelenina
- Špeciálna kuchyňa
-
Sušienky, mueali a cereálie
- Torty a zákusky
- Tuniak, ryby a konzervované mäso
-
Víno a prosecco
- Veľkoobchod B2B
-
MenuBack
- Black Friday
-
Potraviny
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kamutové
-
-
-
Špaldové
-
-
-
Ostatné
-
-
-
Cukrovinky, sladké
-
-
Káva, čaj, nápoje
-
-
Pečivo, slané pochutiny
-
-
-
-
-
-
Múka, ryža, polenta
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Drogéria, domácnosť
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
- BEZLEPKOVÉ
- bez laktózy
- BIO
- vegan
Kategórie
Úvodná stránka
-
- Cestoviny
- Múka a pečenie
- Ryža
- Polenta
- Špeciálna kuchyňa
- Instantné polievky a krémy
- Koreniny, bylinky a dochucovadlá
- Omáčky, dresingy a nátierky
- Paradajky, pestá a hotové omáčky
- Konzervované produkty
- Strukoviny a zelenina
- Tuniak, ryby a konzervované mäso
- Oleje a octy
- Káva
- Čaj
- Víno a prosecco
- Šumivé vína
- Víno
- Nealko nápoje
- Rastlinné nápoje
- Pečivo, knäckerbroty, krekry
- Sušienky, mueali a cereálie
- Čipsy a slaný snack
- Čokoláda a kakao
- Cukríky
- Marmelády. med a krémy
- Cukor a sladidlá
- Na varenie a pečenie
- Drogéria
- Torty a zákusky
- Vianoce 24
- Black Friday
- BEZ LEPKU
- BEZ CUKRU
- BEZ LAKTÓZY
- BIO
- VEGAN
- Cestoviny
Broskyňová galetka s Limoncellom
Priprava
15 minút
Varenie
40 minút
Porcii
2 ľudia
...
...
Ingrediencie
CESTO:
350g hladká múka
25g mandľová múka (najemno pomleté mandle)
80g práškový cukor
1g kypriaci prášok (cca ¼ čajovej lyžičky)
270g studené maslo
60ml studená voda
1 malé vajíčko na potretie cesta
1 lyžička sušeného oregana
½ lyžičky čerstvého alebo sušeného rozmarínu
...
NÁPLŇ:
Cca 800g broskyne
20g vanilkový cukor
30g trstinový cukor
100g hustý broskyňový/marhuľový džem
55ml Limoncello likér
20g plátky mandlí
5-6 kvapiek mandľová aróma
Postup:
Krok 1:
Do misy od robota (alebo môžeme aj ručne) pridáme obe múky, práškový cukor, kypriaci prášok a poriadne premiešame.
Krok 2:
Následne pridáme studené maslo nakrájané na kocky a rýchlo vypracujeme cesto, ktoré má konzistenciu jemnej mrveničky. Nakoniec pridáme studenú vodu a vypracujeme cesto. Pokiaľ používame kuchynský robot, použijeme “K“ metlu. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke odpočívať aspoň ½ hodinu.
Krok 3:
Rúru vyhrejeme na 180°C. Po vychladení cesto rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na obdĺžnik veľkosti 30x40 cm. Zahneme okraje tak, aby nám vznikol vyvýšený okraj. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom, stred cesta popicháme vidličkou a dáme piecť na 10 minút.
Krok 4:
Následne vyberieme cesto. Poukladáme nahusto mesiačiky broskýň, tie posypeme zmesou vanilkového a hnedého cukru. Dáme piecť na ďaľších 25-30 minút, pokiaľ pokraje nie sú krásne zlatisté. Približne v polovici pečenia posypeme broskyne plátkami mandlí. Ak by sme ich dali na broskyne hneď , veľmi by zhnedli.
Krok 5:
V malom hrnčeku zmiešame džem s Limoncellom a túto zmes spolu prehrejeme. Odstavíme a pridáme mandľovú arómu. Keď už máme okraje krásne zlatisté, vyberieme galetku z trúby a broskyne potrieme hrubou vrstvou džemu a Limoncella. Galetku vrátime do trúby na cca 5-6 minút , no zmeníme režim pečenia na “gril“. Táto zmes vytvorí na broskyniach krásnu glazúru a dodá galetke neodolateľnú chuť. DOBRÚ CHUŤ.
Súvisiace články
-
Publikované do:Inšpirujte sa najchutnejšimi talianskymi Ravioli.Ravioli sú jedným z najznámejších druhov talianskych plnených cestovín a sú obľúbené pre svoju rozmanitosť a chuť.Čítaj viac
-
Publikované do:Talianske špagety ComfortTalianske špagety Comfort s chrumkavou pancettou a pikantnou paradajkovou omáčkouČítaj viac
-
Publikované do:Talianska sekanáTalianska sekaná Tvoja rodina si zamiluje tento twist na klasiku Nikdy som nebol fanúšikom sekanej (polpettone),...Čítaj viac
-
Publikované do:Taliansky plochý chliebTaliansky plochý chlieb známy aj ako Piadina, vyrobíme si ho celý od začiatku. Piadina je druh talianskeho plochého...Čítaj viac
Leave a comment