- Black Friday
- Vianoce 24
- Cestoviny
- Cukor a sladidlá
- Cukríky
- Čaj
- Čipsy a slaný snack
- Čokoláda a kakao
-
Drogéria
- Instantné polievky a krémy
- Káva
- Konzervované produkty
- Koreniny, bylinky a dochucovadlá
- Marmelády. med a krémy
- Múka a pečenie
- Na varenie a pečenie
-
Nealko nápoje
- Omáčky, dresingy a nátierky
- Oleje a octy
- Paradajky, pestá a hotové omáčky
- Pečivo, knäckerbroty, krekry
- Polenta
- Rastlinné nápoje
- Ryža
- Strukoviny a zelenina
- Špeciálna kuchyňa
-
Sušienky, mueali a cereálie
- Torty a zákusky
- Tuniak, ryby a konzervované mäso
-
Víno a prosecco
- Veľkoobchod B2B
-
MenuBack
- Black Friday
-
Potraviny
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kamutové
-
-
-
Špaldové
-
-
-
Ostatné
-
-
-
Cukrovinky, sladké
-
-
Káva, čaj, nápoje
-
-
Pečivo, slané pochutiny
-
-
-
-
-
-
Múka, ryža, polenta
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Drogéria, domácnosť
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
- BEZLEPKOVÉ
- bez laktózy
- BIO
- vegan
Kategórie
Úvodná stránka
-
- Cestoviny
- Múka a pečenie
- Ryža
- Polenta
- Špeciálna kuchyňa
- Instantné polievky a krémy
- Koreniny, bylinky a dochucovadlá
- Omáčky, dresingy a nátierky
- Paradajky, pestá a hotové omáčky
- Konzervované produkty
- Strukoviny a zelenina
- Tuniak, ryby a konzervované mäso
- Oleje a octy
- Káva
- Čaj
- Víno a prosecco
- Šumivé vína
- Víno
- Nealko nápoje
- Rastlinné nápoje
- Pečivo, knäckerbroty, krekry
- Sušienky, mueali a cereálie
- Čipsy a slaný snack
- Čokoláda a kakao
- Cukríky
- Marmelády. med a krémy
- Cukor a sladidlá
- Na varenie a pečenie
- Drogéria
- Torty a zákusky
- Vianoce 24
- Black Friday
- BEZ LEPKU
- BEZ CUKRU
- BEZ LAKTÓZY
- BIO
- VEGAN
- Cestoviny
Toastový Chieb
Priprava
15 minút
Varenie
40 minút
Porcii
2 ľudia
...
...
Ingrediencie
POMÔCKY: obdĺžniková forma- dĺžka cca 28 cm, kuchynský robot
...
KVÁSOK:
60g rastlinné ovsené mlieko (A) (možno nahradiť aj obyčajným plnotučným mliekom)
1 ČL trstinový cukor
17g čerstvé droždie
470g múka manitoba
115 g voda
135 g rastlinné ovsené mlieko (B) (opäť možno použiť obyčajné plnotučné mlieko)
70 g kvalitný olivový olej
15 g soľ
45g slnečnicové semienka
45 g tekvicové nesolené semienka
Postup:
Krok 1:
Kvások: mlieko (A) prihrejeme, aby bolo vlažné. Pridáme nadrobené droždie a lyžičku cukru. Necháme vzísť kvások (spoznáme podľa vytvorených bubliniek).
Krok 2:
Do misy robota pridáme rastlinné mlieko (B) a vodu (115g). Pridáme kvások a rozmiešame. Použijeme nástavec – hák. Následne pridáme preosiatu múku. Hnetieme na pomalej rýchlosti cca 5 minút. Následne pridáme soľ. Premiešame cca 2 minúty, pokiaľ nevidíme zrnká soli. Následne pridáme olivový olej. Spočiatku pustíme robota na pomalú rýchlosť a neskôr rýchlosť pridávame. Nezľaknite sa, olej sa bude spočiatku od cesta oddeľovať. Stačí len občas zastaviť robota , zoškriabať cesto z háku.
Krok 3:
Cca po 2-3 minútach pridáme semienka a necháme robota pracovať. Konečné cesto musí byť konzistentné a výrazne sa nelepí na hák ani na steny misy.
Krok 4:
Po vymiesení misu prekryjeme fóliou a necháme cesto, nech zdvojnásobí svoj objem (tu vskutku záleží od teploty, ktorú máte v kuchyni). Následne cesto pomaly vyklopíme na múkou pomúčenú dosku a rukami ho roztiahneme na obdĺžnik vysoký cca 1-1,5 cm (dĺžku prispôsobíme veľkosti našej formy ).Takto roztiahnuté cesto zvinieme akoby do rolády a vložíme do olejom vymastenej formy spojom dole. Cesto prekryjeme a necháme nech zväčší svoj objem cca na 2-2,5 násobok. Po poslednom nakysnutí chlieb posypeme soľou, semienkami atď.
Krok 5:
Chlieb vložíme vo forme do trúby vyhriatej na 200°C. A pečieme cca 30-35 minút. Že je chlebík upečený zistíme podľa zlatej farby. Po vytiahnutí z formy zaklopeme na dro chleba a ak znie duto, Viete, že je správne upečený.
Súvisiace články
-
Publikované do:Inšpirujte sa najchutnejšimi talianskymi Ravioli.Ravioli sú jedným z najznámejších druhov talianskych plnených cestovín a sú obľúbené pre svoju rozmanitosť a chuť.Čítaj viac
-
Publikované do:Talianske špagety ComfortTalianske špagety Comfort s chrumkavou pancettou a pikantnou paradajkovou omáčkouČítaj viac
-
Publikované do:Talianska sekanáTalianska sekaná Tvoja rodina si zamiluje tento twist na klasiku Nikdy som nebol fanúšikom sekanej (polpettone),...Čítaj viac
-
Publikované do:Taliansky plochý chliebTaliansky plochý chlieb známy aj ako Piadina, vyrobíme si ho celý od začiatku. Piadina je druh talianskeho plochého...Čítaj viac
Leave a comment