Viac informácií
Prijať všetky súbory cookie Prispôsobte si
Prijať vybrané súbory cookie

Kategórie

Úvodná stránka

Left Banner

Toastový Chieb

Priprava

15 minút

Varenie

40 minút

Porcii

2 ľudia

...

...

Ingrediencie

POMÔCKY: obdĺžniková forma- dĺžka cca 28 cm, kuchynský robot

...

KVÁSOK:

60g rastlinné ovsené mlieko (A) (možno nahradiť aj obyčajným plnotučným mliekom)

1 ČL trstinový cukor

17g čerstvé droždie

 

470g múka manitoba

115 g voda

135 g rastlinné ovsené mlieko (B) (opäť možno použiť obyčajné plnotučné mlieko)

70 g kvalitný olivový olej

15 g soľ

45g slnečnicové semienka

45 g tekvicové nesolené semienka

Postup:

Krok 1:

Kvások: mlieko (A) prihrejeme, aby bolo vlažné. Pridáme nadrobené droždie a lyžičku cukru. Necháme vzísť kvások (spoznáme podľa vytvorených bubliniek).

Krok 2: 

Do misy robota pridáme rastlinné mlieko (B) a vodu  (115g). Pridáme kvások a rozmiešame. Použijeme nástavec – hák. Následne pridáme preosiatu múku. Hnetieme na pomalej rýchlosti cca 5 minút.  Následne pridáme soľ. Premiešame cca 2 minúty, pokiaľ nevidíme zrnká soli. Následne pridáme olivový olej. Spočiatku pustíme robota na pomalú rýchlosť a neskôr rýchlosť pridávame. Nezľaknite sa, olej sa bude spočiatku od cesta oddeľovať. Stačí len občas zastaviť robota , zoškriabať cesto z háku.

Krok 3:

Cca po 2-3 minútach pridáme semienka a necháme robota pracovať. Konečné cesto musí byť konzistentné a výrazne sa nelepí  na hák ani na steny misy.

Krok 4: 

Po vymiesení misu prekryjeme fóliou a necháme cesto, nech zdvojnásobí svoj objem (tu vskutku záleží od teploty, ktorú máte v kuchyni). Následne cesto  pomaly vyklopíme na múkou pomúčenú dosku a rukami ho roztiahneme na obdĺžnik vysoký cca 1-1,5 cm (dĺžku prispôsobíme veľkosti našej formy ).Takto roztiahnuté cesto zvinieme akoby do rolády a vložíme do olejom vymastenej formy spojom dole. Cesto prekryjeme a necháme nech zväčší svoj objem cca na 2-2,5 násobok. Po poslednom nakysnutí chlieb posypeme soľou, semienkami atď.


Krok 5: 

Chlieb vložíme  vo forme do trúby vyhriatej na 200°C. A pečieme cca 30-35 minút. Že je chlebík upečený zistíme podľa zlatej farby. Po vytiahnutí z formy zaklopeme na dro chleba a ak znie duto, Viete, že je správne upečený.

Posted in: Recepty

Leave a comment

Zmena nastavení súborov cookie