Viac informácií
Prijať všetky súbory cookie Prispôsobte si
Prijať vybrané súbory cookie

Kategórie

Úvodná stránka

Left Banner

Zeleninová Salsa

Tvoja rodina si zamiluje tento twist na klasiku
Nikdy som nebol fanúšikom sekanej (polpettone), nie je to nič pre mňa. Ale toto je iný príbeh!
Talianska sekaná obalená v pancette je jedlo, ktoré určite poteší každého milovníka talianskej kuchyne. Talianska sekaná sa pripravuje zo zmesi hovädzieho a bravčového mäsa, zeleniny a niekoľkých tajných prísad, vďaka ktorým je šťavnatá a veľmi chutná. Potom sa zabalí do pancetty a varí sa, kým nie je veľmi šťavnatá a zvonka chrumkavá.
Táto verzia sa trochu podobá na arancini, pričom obsahuje malý kúsok syra mozzarella, ktorý vyteká zo stredu. Tento recept sa určite stane obľúbeným rodinným jedlom pre milovníkov mäsovej sekanej aj pre ostatných. Ideálne na sviatočné obdobie a na ohromenie vašich hostí!
Ja ju mám najradšej s maslovými opekanými zemiakmi a zelenou zeleninou, napríklad so zelenou fazuľkou alebo špargľou. Môžete ju však podávať aj so šalátom.
Vychutnajte si taliansku sekanú obalenú v pancette so svojimi priateľmi a rodinou ešte dnes.

Priprava

30 minút

Varenie

60 minút

Porcii

2 ľudia

...

...

Ingrediencie

1kg tekvica 

600 g cherry rajčiny 

1 veľká červená cibuľa

6ks strúčiky cesnaku

1 stredne veľký  pohár artičoky 

2PL provensálske korenie

...

1 vetvička sušený rozmarín

1 hrsť čerstvá bazalka

1 PL soľ 

3 PL olivový olej

8ks sušené rajčiny veľké 

Postup:

Krok 1:

Tekvicu ošúpeme, nakrájame na menšie kocky. Cherry paradajky opláchneme , ak použijeme iný druh, rajčiny nakrájame na menšie kusy. Artičoky zlejeme z prebytočného oleja. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky, taktiež ošúpeme cesnak. Všetky suroviny, OKREM sušených rajčín, rovnomerne rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme provensálskym korením, soľou a rozmarínom. Polejeme kvalitným olivovým olejom.

Krok 2: 

Pečieme na 180°C cca 45-50 minút- pečieme tak, aby bola tekvica mäkká). Vytiahneme z trúby a pridáme sušené rajčiny. Tu musím podotknúť, že som naozaj dlho hľadala chutné sušené rajčiny, ktoré nie sú zbytočne veľmi vysušené a zachovali si autentickú chuť, nie sú nakladané v oleji, ktorý podľa mňa potláča ich chuť. Celú zmes rozmixujeme vo veľkom mixéri, prípadne tyčovým mixérom, no to potrvá dlhšie. Ešte teplú zmes dáme do malých čistých pohárikov, ktoré  hneď uzavrieme a poháriky otočíme hore dnom.

Krok 3:

Z tejto dávky je cca 7-8 pohárikov salsy.

Krok 4: 

Salsu podávame ako omáčku k cestovinám a najlepšie je doplniť ju kvalitným parmezánom.

Posted in: Recepty

Leave a comment

Zmena nastavení súborov cookie