Viac informácií
Prijať všetky súbory cookie Prispôsobte si
Prijať vybrané súbory cookie

Kategórie

Úvodná stránka

Left Banner

Taliansky hamburger Twisted Fried Chicken

Existuje veľa „najlepších receptov na vyprážané kurča“, mnohé sa snažia napodobniť slávny tajný recept KFC.Tento taliansky točený recept je mojím tajomstvom a je tak veľmi chutný a ja sa oň s vami delím! Sviežosť domáceho vyprážaného kuraťa jednoducho neprekonáte. Je to celkom jednoduché na prípravu a napriek svojej jednoduchosti v ingredienciách. Je pikantné, chrumkavé a šťavnaté.Dovolím si tvrdiť, že je to najlepší recept, aký kedy nájdete.Vďaka dymivosti papriky, pikantnej chrumkavej poleve pripomínajúcej popcorn a nasolenému vlhkému mäsu budete ohromení výsledkom pri použití štandardnej fritézy.Ja som ho pripravil z kuracích stehien bez kosti a kože, ale určite ho môžete pripraviť aj z kuracích pŕs, ideálne s kožou.Chlieb ciabatta je opečený na olivovom oleji, potretý cesnakovou majonézou, už len to je neuveriteľné!Toto vyprážané kurča podávajte so šalátom, niekoľkými hranolkami a pohárom dobrého vína! Žiadnu kolu! Urobte to rýchlo, než sa z toho stane ďalší tajný recept na vyprážané kurča!

Priprava

15 minút

Varenie

50 minút

Porcii

2 ľudia

...

...

Ingrediencie

Na kuracie mäso

Rastlinný olej na vyprážanie

4 kuracie stehná alebo kuracie prsia - bez kostí

2 lyžičky cibuľového prášku

1 lyžička cesnakového prášku

1 lyžička údenej papriky

½ lyžičky bieleho korenia

1 lyžička prášku do pečiva

1 lyžička soli

1 lyžička hnedého cukru

1 lyžička sušeného oregana

1 šálka cmaru

2 bielky (ak si pripravujete vlastné, použite žĺtky na majonézu)

1 bobkový list

1 šálka hladkej múky

¾ šálky kukuričnej múky

...

Na prílohy a omáčky

½ šálky majonézy (pozri môj recept)

4 lyžice pesta

1 x bochník ciabatty alebo 4 žemle na hamburgery

Niekoľko chrumkavých šalátových listov. (najlepšie ľadový)

Nakladané uhorky podľa vlastného výberu, trochu pikantné!

2-3 čerstvé paradajky

Postup:

Krok 1:

 Do misky s korením pridajte cibuľový prášok, cesnakový prášok, biele korenie, soľ a hnedý cukor. Dobre premiešajte.

Krok 2: 

Z kúskov kurčaťa odstráňte všetok tuk. Kúsky kurčaťa posypte z každej strany veľkým množstvom sušeného oregana. Potom pridajte približne 2 lyžičky zmesi korenia a rovnomerne obložte každú stranu. Zvyšok zmesi korenia si nechajte na neskôr. Hrubé časti kurčaťa sploštite a zľahka do nich udierajte paličkou na mäso alebo spodnou časťou hrnca, kým nebudú rovnomerné. Pomôže to rovnomernému uvareniu.

Krok 3:

Do nádoby na marinovanie alebo do misky na miešanie pridajte maslové mlieko, bobkový list, pol lyžičky soli a 1 bobkový list, dobre premiešajte. Do maslového mlieka vložte kuracie mäso obalené korením, prikryte, dajte do chladničky a marinujte cez noc alebo minimálne 2 hodiny.

Krok 4: 

Majonézu dajte do malej misky na miešanie (pozri môj recept), pridajte jeden prelisovaný strúčik cesnaku, biely vínny ocot, nasekanú petržlenovú vňať, odložte bokom.


Krok 5: 

Nasledujúci deň alebo o 2 hodiny neskôr vyberte kurča z chladničky 30 minút pred použitím. Rozohrejte olej na fritovanie na teplotu 340 °F - 170 °C (pozor, aby ste ho nepreliali, aby nedošlo k požiaru). Kým sa olej zohrieva, pridajte zvyšky zmesi korenia do misky spolu s univerzálnou múkou, kukuričným škrobom (kukuričnou múkou) a práškom do pečiva a dobre premiešajte.


Krok 6: 

Vyšľahajte dva bielky, aby sa trochu spenili. Kúsky kurčaťa vyberte z maslového mlieka a ponorte ich najprv do bielkov a potom ich po jednom obaľte v korenistej múčnej zmesi. Postup opakujte, kým každý kúsok neobalíte v múčnej zmesi.


Krok 7: 

Kuracie mäso vložte do horúceho oleja po 2 alebo 3 kusoch, kým nezíska zlatohnedú farbu, približne 3 - 4 minúty. Snažte sa udržiavať konštantnú teplotu 340 °F - 170 °C. Po upečení ho vyberte a položte na mriežku, aby z neho odkvapkal tuk. Okamžite podávajte.


Krok 8: 

Na chlieb ciabatta položte panvicu na vysokú teplotu s trochou olivového oleja a opečte vnútro chleba na oleji do hneda. Chlieb natrite majonézou a rovnomerne rozotrite na všetky kúsky.

Krok 9:

Na zostavenie položte spodný diel na servírovací tanier a obložte ho uhorkami. Pridajte vyprážaný kurací kúsok, dva plátky paradajok potreté pestom. Trochu chrumkavého ľadového šalátu a vrch chleba. Viem, že si moje talianske točené vyprážané kuracie hamburgery vychutnáte!!!

Posted in: Recepty

Leave a comment

Zmena nastavení súborov cookie