- Black Friday
- Vianoce 24
- Cestoviny
- Cukor a sladidlá
- Cukríky
- Čaj
- Čipsy a slaný snack
- Čokoláda a kakao
-
Drogéria
- Instantné polievky a krémy
- Káva
- Konzervované produkty
- Koreniny, bylinky a dochucovadlá
- Marmelády. med a krémy
- Múka a pečenie
- Na varenie a pečenie
-
Nealko nápoje
- Omáčky, dresingy a nátierky
- Oleje a octy
- Paradajky, pestá a hotové omáčky
- Pečivo, knäckerbroty, krekry
- Polenta
- Rastlinné nápoje
- Ryža
- Strukoviny a zelenina
- Špeciálna kuchyňa
-
Sušienky, mueali a cereálie
- Torty a zákusky
- Tuniak, ryby a konzervované mäso
-
Víno a prosecco
- Veľkoobchod B2B
-
MenuBack
- Black Friday
-
Potraviny
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kamutové
-
-
-
Špaldové
-
-
-
Ostatné
-
-
-
Cukrovinky, sladké
-
-
Káva, čaj, nápoje
-
-
Pečivo, slané pochutiny
-
-
-
-
-
-
Múka, ryža, polenta
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Drogéria, domácnosť
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
- BEZLEPKOVÉ
- bez laktózy
- BIO
- vegan
Kategórie
Úvodná stránka
-
- Cestoviny
- Múka a pečenie
- Ryža
- Polenta
- Špeciálna kuchyňa
- Instantné polievky a krémy
- Koreniny, bylinky a dochucovadlá
- Omáčky, dresingy a nátierky
- Paradajky, pestá a hotové omáčky
- Konzervované produkty
- Strukoviny a zelenina
- Tuniak, ryby a konzervované mäso
- Oleje a octy
- Káva
- Čaj
- Víno a prosecco
- Šumivé vína
- Víno
- Nealko nápoje
- Rastlinné nápoje
- Pečivo, knäckerbroty, krekry
- Sušienky, mueali a cereálie
- Čipsy a slaný snack
- Čokoláda a kakao
- Cukríky
- Marmelády. med a krémy
- Cukor a sladidlá
- Na varenie a pečenie
- Drogéria
- Torty a zákusky
- Vianoce 24
- Black Friday
- BEZ LEPKU
- BEZ CUKRU
- BEZ LAKTÓZY
- BIO
- VEGAN
- Cestoviny
Taliansky hamburger Twisted Fried Chicken
Priprava
15 minút
Varenie
50 minút
Porcii
2 ľudia
...
...
Ingrediencie
Na kuracie mäso
Rastlinný olej na vyprážanie
4 kuracie stehná alebo kuracie prsia - bez kostí
2 lyžičky cibuľového prášku
1 lyžička cesnakového prášku
1 lyžička údenej papriky
½ lyžičky bieleho korenia
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička soli
1 lyžička hnedého cukru
1 lyžička sušeného oregana
1 šálka cmaru
2 bielky (ak si pripravujete vlastné, použite žĺtky na majonézu)
1 bobkový list
1 šálka hladkej múky
¾ šálky kukuričnej múky
...
Na prílohy a omáčky
½ šálky majonézy (pozri môj recept)
4 lyžice pesta
1 x bochník ciabatty alebo 4 žemle na hamburgery
Niekoľko chrumkavých šalátových listov. (najlepšie ľadový)
Nakladané uhorky podľa vlastného výberu, trochu pikantné!
2-3 čerstvé paradajky
Postup:
Krok 1:
Do misky s korením pridajte cibuľový prášok, cesnakový prášok, biele korenie, soľ a hnedý cukor. Dobre premiešajte.
Krok 2:
Z kúskov kurčaťa odstráňte všetok tuk. Kúsky kurčaťa posypte z každej strany veľkým množstvom sušeného oregana. Potom pridajte približne 2 lyžičky zmesi korenia a rovnomerne obložte každú stranu. Zvyšok zmesi korenia si nechajte na neskôr. Hrubé časti kurčaťa sploštite a zľahka do nich udierajte paličkou na mäso alebo spodnou časťou hrnca, kým nebudú rovnomerné. Pomôže to rovnomernému uvareniu.
Krok 3:
Do nádoby na marinovanie alebo do misky na miešanie pridajte maslové mlieko, bobkový list, pol lyžičky soli a 1 bobkový list, dobre premiešajte. Do maslového mlieka vložte kuracie mäso obalené korením, prikryte, dajte do chladničky a marinujte cez noc alebo minimálne 2 hodiny.
Krok 4:
Majonézu dajte do malej misky na miešanie (pozri môj recept), pridajte jeden prelisovaný strúčik cesnaku, biely vínny ocot, nasekanú petržlenovú vňať, odložte bokom.
Krok 5:
Nasledujúci deň alebo o 2 hodiny neskôr vyberte kurča z chladničky 30 minút pred použitím. Rozohrejte olej na fritovanie na teplotu 340 °F - 170 °C (pozor, aby ste ho nepreliali, aby nedošlo k požiaru). Kým sa olej zohrieva, pridajte zvyšky zmesi korenia do misky spolu s univerzálnou múkou, kukuričným škrobom (kukuričnou múkou) a práškom do pečiva a dobre premiešajte.
Krok 6:
Vyšľahajte dva bielky, aby sa trochu spenili. Kúsky kurčaťa vyberte z maslového mlieka a ponorte ich najprv do bielkov a potom ich po jednom obaľte v korenistej múčnej zmesi. Postup opakujte, kým každý kúsok neobalíte v múčnej zmesi.
Krok 7:
Kuracie mäso vložte do horúceho oleja po 2 alebo 3 kusoch, kým nezíska zlatohnedú farbu, približne 3 - 4 minúty. Snažte sa udržiavať konštantnú teplotu 340 °F - 170 °C. Po upečení ho vyberte a položte na mriežku, aby z neho odkvapkal tuk. Okamžite podávajte.
Krok 8:
Na chlieb ciabatta položte panvicu na vysokú teplotu s trochou olivového oleja a opečte vnútro chleba na oleji do hneda. Chlieb natrite majonézou a rovnomerne rozotrite na všetky kúsky.
Krok 9:
Na zostavenie položte spodný diel na servírovací tanier a obložte ho uhorkami. Pridajte vyprážaný kurací kúsok, dva plátky paradajok potreté pestom. Trochu chrumkavého ľadového šalátu a vrch chleba. Viem, že si moje talianske točené vyprážané kuracie hamburgery vychutnáte!!!
Súvisiace články
-
Publikované do:Inšpirujte sa najchutnejšimi talianskymi Ravioli.Ravioli sú jedným z najznámejších druhov talianskych plnených cestovín a sú obľúbené pre svoju rozmanitosť a chuť.Čítaj viac
-
Publikované do:Talianske špagety ComfortTalianske špagety Comfort s chrumkavou pancettou a pikantnou paradajkovou omáčkouČítaj viac
-
Publikované do:Talianska sekanáTalianska sekaná Tvoja rodina si zamiluje tento twist na klasiku Nikdy som nebol fanúšikom sekanej (polpettone),...Čítaj viac
-
Publikované do:Taliansky plochý chliebTaliansky plochý chlieb známy aj ako Piadina, vyrobíme si ho celý od začiatku. Piadina je druh talianskeho plochého...Čítaj viac
Leave a comment