Viac informácií
Prijať všetky súbory cookie Prispôsobte si
Prijať vybrané súbory cookie

Kategórie

Úvodná stránka

Left Banner

Talianska svadobná polievka.

Najkvalitnejšie talianske pohodlné jedlo.Talianska svadobná polievka je dokonalé talianske pohodlné jedlo. Vyrába sa z kuracieho vývaru, mrkvy, zeleru, cibuľových cestovín a chutných syrových mäsových guľôčok. Keď prší a váš dom je pekne útulný, túto polievku si pripravte. Prečo práve svadobná polievka? Nemá nič spoločné so svadbami, ale je to krásne spojenie mäsa a zeleniny.Pri príprave tejto polievky použite domáci kurací vývar. Nemusíte sa na to vydať, môže to byť tak jednoduché, ako hodiť kuracie telo do hrnca s vodou a variť ho 90 minút. S kupovanými vývarmi alebo kockami nikdy nedosiahnete rovnakú hĺbku chuti.Odporúčam zdvojnásobiť množstvo a polovicu zamraziť. Na túto polievku budete mať chuť ešte mnohokrát, keď ju ochutnáte. Keď sa vrátite z výletu neskoro večer, vedomie, že na vás čaká táto polievka, vám zlepší deň!Ja som do polievky pridala syr provolone, aby sa trochu zvýraznila jej chuť, nie je to povinné, ale odporúča sa to. V opačnom prípade stačí nastrúhať trochu viac pecorina. Môžete použiť aj parmezán.Použite malé cestoviny, ktoré máte radi, čokoľvek od Ditalini, cavatelli, fusilli, orzo, pastina atď. Ak sa chystáte celú polievku zjesť v ten istý deň, môžete ju uvariť priamo v hrnci. V opačnom prípade ich varte oddelene, aby zostali pekné a al dente.Na zeleninu je najlepšie použiť escarole alebo kučeravú endíviu. Sú plné vitamínov, vďaka ktorým je táto polievka zdravá. Ich chuť pôsobí na polievky čarovne.Ak chcete dosiahnuť dokonalú pohodu, vychutnajte si túto taliansku svadobnú polievku počas pekného chladného daždivého dňa.

Priprava

20 minút

Varenie

50 minút

Porcii

2 ľudia

...

...

Ingrediencie

Mäsové guľky

9x - 250g mletého hovädzieho mäsa

9x- 250g mletého bravčového mäsa

1 šalotka, jemne nasekaná alebo nastrúhaná

1 strúčik cesnaku

2 malé vajcia

⅓ šálky strúhanky

½ šálky čerstvej petržlenovej vňate, nasekanej

½ šálky syra Pecorino Romano

Soľ a korenie

...

Polievka

Olivový olej

1 hnedá cibuľa

1 veľká mrkva

2 zelerové tyčinky

2-3 strúčiky cesnaku

12 šálok - 2,8 litra kuracieho vývaru (domáceho)

1 veľmi veľká escarole alebo endívia, približne 1 libra alebo 450 g

1 šálka suchých cestovín

Soľ a korenie

Nepovinný syr provolone (nie je úplne nepovinný!)v

Postup:

Krok 1:

Na prípravu mäsových guľôčok zmiešajte v stredne veľkej miske hovädzie a bravčové mäso, nastrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia, nalámané a v mlieku namočené plátky chleba, nastrúhaný syr Pecorino a petržlenovú vňať (časť si odložte na ozdobu). Osolíme, okoreníme a čistými rukami dobre premiešame. Veľký tanier vymastite olivovým olejom a uložte naň mäsové guľky. Vytvarujte ¾-centimetrové mäsové guľky. Naolejované ruky sú najlepšie. Prikryte a uložte do chladničky.

Krok 2: 

Na prípravu polievky si najprv pripravte zeleninu. Očistenú cibuľu, mrkvu a zeler nakrájajte na kocky. Cesnak najemno nastrúhajte alebo pomeľte. Nakrájajte endíviu alebo escarole a nechajte si ju na koniec.

Krok 3:

Cestoviny je najlepšie uvariť samostatne. (Ak vám tak zostane polievka na druhý deň, nebudú sa vám zlievať). Cestoviny vložte do vriacej osolenej vody, uvarte al dente, potom ich sceďte a osviežte pod studenou vodou. Pokvapkajte ich trochou olivového oleja, premiešajte a odložte bokom.

Krok 4: 

Do veľkého hrnca na polievku pridajte 2 lyžice olivového oleja na silnom ohni. Pridajte cibuľu nakrájanú na kocky a trochu ju opečte, pridajte zvyšok zeleniny, cesnak a pokračujte v opekaní, nech nezhnedne. Keď sú kraje mäkké, pridajte kurací vývar a priveďte do varu. Nechajte variť 30 minút.


Krok 5: 

Do polievky pridajte mäsové guľky, akonáhle začne polievka opäť vrieť, pridajte nakrájanú endíviu alebo escarole. Varte ďalších 10 minút. Ochutnajte a dochuťte.


Krok 6: 

Na podávanie dajte do misiek časť uvarených cestovín, časť malých kociek syra provolone a potom pridajte polievku. Navrch dajte ďalšie kocky syra provolone. Počúvajte dážď a vychutnávajte si!

Posted in: Recepty

Leave a comment

Zmena nastavení súborov cookie