- Black Friday
- Vianoce 24
- Cestoviny
- Cukor a sladidlá
- Cukríky
- Čaj
- Čipsy a slaný snack
- Čokoláda a kakao
-
Drogéria
- Instantné polievky a krémy
- Káva
- Konzervované produkty
- Koreniny, bylinky a dochucovadlá
- Marmelády. med a krémy
- Múka a pečenie
- Na varenie a pečenie
-
Nealko nápoje
- Omáčky, dresingy a nátierky
- Oleje a octy
- Paradajky, pestá a hotové omáčky
- Pečivo, knäckerbroty, krekry
- Polenta
- Rastlinné nápoje
- Ryža
- Strukoviny a zelenina
- Špeciálna kuchyňa
-
Sušienky, mueali a cereálie
- Torty a zákusky
- Tuniak, ryby a konzervované mäso
-
Víno a prosecco
- Veľkoobchod B2B
-
MenuBack
- Black Friday
-
Potraviny
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kamutové
-
-
-
Špaldové
-
-
-
Ostatné
-
-
-
Cukrovinky, sladké
-
-
Káva, čaj, nápoje
-
-
Pečivo, slané pochutiny
-
-
-
-
-
-
Múka, ryža, polenta
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Drogéria, domácnosť
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
Heading title
-
-
-
-
-
Heading title
-
-
-
- BEZLEPKOVÉ
- bez laktózy
- BIO
- vegan
Kategórie
Úvodná stránka
-
- Cestoviny
- Múka a pečenie
- Ryža
- Polenta
- Špeciálna kuchyňa
- Instantné polievky a krémy
- Koreniny, bylinky a dochucovadlá
- Omáčky, dresingy a nátierky
- Paradajky, pestá a hotové omáčky
- Konzervované produkty
- Strukoviny a zelenina
- Tuniak, ryby a konzervované mäso
- Oleje a octy
- Káva
- Čaj
- Víno a prosecco
- Šumivé vína
- Víno
- Nealko nápoje
- Rastlinné nápoje
- Pečivo, knäckerbroty, krekry
- Sušienky, mueali a cereálie
- Čipsy a slaný snack
- Čokoláda a kakao
- Cukríky
- Marmelády. med a krémy
- Cukor a sladidlá
- Na varenie a pečenie
- Drogéria
- Torty a zákusky
- Vianoce 24
- Black Friday
- BEZ LEPKU
- BEZ CUKRU
- BEZ LAKTÓZY
- BIO
- VEGAN
- Cestoviny
Talianska svadobná polievka.
Priprava
20 minút
Varenie
50 minút
Porcii
2 ľudia
...
...
Ingrediencie
Mäsové guľky
9x - 250g mletého hovädzieho mäsa
9x- 250g mletého bravčového mäsa
1 šalotka, jemne nasekaná alebo nastrúhaná
1 strúčik cesnaku
2 malé vajcia
⅓ šálky strúhanky
½ šálky čerstvej petržlenovej vňate, nasekanej
½ šálky syra Pecorino Romano
Soľ a korenie
...
Polievka
Olivový olej
1 hnedá cibuľa
1 veľká mrkva
2 zelerové tyčinky
2-3 strúčiky cesnaku
12 šálok - 2,8 litra kuracieho vývaru (domáceho)
1 veľmi veľká escarole alebo endívia, približne 1 libra alebo 450 g
1 šálka suchých cestovín
Soľ a korenie
Nepovinný syr provolone (nie je úplne nepovinný!)v
Postup:
Krok 1:
Na prípravu mäsových guľôčok zmiešajte v stredne veľkej miske hovädzie a bravčové mäso, nastrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia, nalámané a v mlieku namočené plátky chleba, nastrúhaný syr Pecorino a petržlenovú vňať (časť si odložte na ozdobu). Osolíme, okoreníme a čistými rukami dobre premiešame. Veľký tanier vymastite olivovým olejom a uložte naň mäsové guľky. Vytvarujte ¾-centimetrové mäsové guľky. Naolejované ruky sú najlepšie. Prikryte a uložte do chladničky.
Krok 2:
Na prípravu polievky si najprv pripravte zeleninu. Očistenú cibuľu, mrkvu a zeler nakrájajte na kocky. Cesnak najemno nastrúhajte alebo pomeľte. Nakrájajte endíviu alebo escarole a nechajte si ju na koniec.
Krok 3:
Cestoviny je najlepšie uvariť samostatne. (Ak vám tak zostane polievka na druhý deň, nebudú sa vám zlievať). Cestoviny vložte do vriacej osolenej vody, uvarte al dente, potom ich sceďte a osviežte pod studenou vodou. Pokvapkajte ich trochou olivového oleja, premiešajte a odložte bokom.
Krok 4:
Do veľkého hrnca na polievku pridajte 2 lyžice olivového oleja na silnom ohni. Pridajte cibuľu nakrájanú na kocky a trochu ju opečte, pridajte zvyšok zeleniny, cesnak a pokračujte v opekaní, nech nezhnedne. Keď sú kraje mäkké, pridajte kurací vývar a priveďte do varu. Nechajte variť 30 minút.
Krok 5:
Do polievky pridajte mäsové guľky, akonáhle začne polievka opäť vrieť, pridajte nakrájanú endíviu alebo escarole. Varte ďalších 10 minút. Ochutnajte a dochuťte.
Krok 6:
Na podávanie dajte do misiek časť uvarených cestovín, časť malých kociek syra provolone a potom pridajte polievku. Navrch dajte ďalšie kocky syra provolone. Počúvajte dážď a vychutnávajte si!
Súvisiace články
-
Publikované do:Inšpirujte sa najchutnejšimi talianskymi Ravioli.Ravioli sú jedným z najznámejších druhov talianskych plnených cestovín a sú obľúbené pre svoju rozmanitosť a chuť.Čítaj viac
-
Publikované do:Talianske špagety ComfortTalianske špagety Comfort s chrumkavou pancettou a pikantnou paradajkovou omáčkouČítaj viac
-
Publikované do:Talianska sekanáTalianska sekaná Tvoja rodina si zamiluje tento twist na klasiku Nikdy som nebol fanúšikom sekanej (polpettone),...Čítaj viac
-
Publikované do:Taliansky plochý chliebTaliansky plochý chlieb známy aj ako Piadina, vyrobíme si ho celý od začiatku. Piadina je druh talianskeho plochého...Čítaj viac
Leave a comment