Viac informácií
Prijať všetky súbory cookie Prispôsobte si
Prijať vybrané súbory cookie

Kategórie

Úvodná stránka

Left Banner

Talianska horúca čokoláda

Pri výrobe horúcej čokolády nie je veľa ingrediencií, preto je dôležité kupovať tie najlepšie. Začnite mliekom, kúpte si čerstvé plnotučné mlieko z farmy, ktoré chutí ako mlieko. S nízkotučným sa ani nesnažte.Pri čokoláde rád používam 70 % belgickú čokoládu na varenie vysokej kvality alebo niečo podobné. Ak ju pripravujete pre deti, môžu uprednostniť nižší podiel. Ale pre dospelých puristov je 70 % ideálna, neprekračujte túto hranicu, inak môže byť trochu horká. Kakaový prášok je rovnako dôležitý, preto si pri nákupe dobre vyberte.Talianska horúca čokoláda je zvyčajne hustejšia, zahusťuje sa pomocou kukuričného škrobu alebo kukuričnej múky.Smotana na vrchu nie je povinná, ale stojí za to! Dobré sú aj marshmallow, najmä pre deti. Vychutnajte si taliansku horúcu čokoládu ešte dnes!

Priprava

5 minút

Varenie

10 minút

Porcii

2 ľudia

...

...

Ingrediencie

2½ šálky mlieka

2-3 polievkové lyžice cukru

1 polievková lyžica (8 g) kakaového prášku

2x (60 g) kvalitnej tmavej čokolády (70 %)

...

1 polievková lyžica kukuričného škrobu

Štipka soli

Šľahačka + kakaový prášok/čokoládové hobliny na podávanie

Krok 1:

 V malej miske vyšľahajte ¼ šálky mlieka a kukuričný škrob do hladka, odložte bokom.

Krok 2: 

Zvyšok mlieka nalejte do hrnca, pridajte preosiaty kakaový prášok, cukor a štipku soli. Zapnite teplotu na strednú úroveň a prísady šľahajte. Nechajte zohrievať, kým sa sotva nevarí. Nevarte.

Krok 3:

Medzitým si vyšľaháme smotanu na neskôr.

Krok 4: 

Keď sa horúca čokoláda varí, pridajte zmes kukuričného škrobu a na silnom ohni ju dobre vyšľahajte, kým nezhustne. Vypnite oheň a pridajte kúsky čokolády. Nepretržite šľahajte približne 3 minúty. Okamžite podávajte.

Posted in: Recepty

Leave a comment

Zmena nastavení súborov cookie